جایگاه نشریه های ایرانی در ویرایش 2022 میلادی «جی.سی.آر.»
بر پایۀ گزارش«کالریویت آنالیتیکس»در سال2023میلادی،41 نشریۀ ایرانی در ویرایش 2022 «جی.سی.آر.» ( گزارش استنادی نشریه ها)«ضریب تأثیر»گرفته اند و در سه نمایۀ پرچمدار«وب آو ساینس»، یعنی نمایۀ استنادی گسترش یافتۀ علوم، نمایۀ استنادی علوم اجتماعی،و نمایۀ استنادی هنر و علوم انسانی نمایه شده اند. که بیشتر نشریه ها توانسته اند در نمایه استنادی گسترش یافته علوم دسته بندی شوند.
در ویرایش پیشین «جی.سی.آر.» 40 نشریه از ایران در این سه نمایۀ پرچمدار نمایه شده بودند. گفتنی است که افزون بر این نشریه ها، 115نشریۀ ایرانی دیگر نیز در «نمایۀ استنادی منابع نوپدید» هستند. نشریه هایی که در این نمایه هستند اعتبارشان در برابر سه نمایۀ پرچمدار، کمتر است.
بر پایۀ شمار نشریه های دارای«ضریب تأثیر» در نمایه نامۀ «وب آو ساینس»،ایران پس از ترکیه، جایگاه دوم را درمیان کشورهای منطقه دارد.
بررسی ضریب تأثیر نشریه های کشورهای منطقه نشان میدهد که میانگین ضریب تأثیر نشریه های ایران در جایگاه پنجم کشورهای منطقه است.
بر پایه داده های نمایه نامه " وب آو ساینس" ده دانشگاه و موسسه برتر کشور در پدید آوری بیش از 50 درصد از انتشارات علمی ایران در سال 2022 میلادی نقش داشته اند که دانشگاه علوم پزشکی ایران با شمار انتشارات 3242 در جایگاه 5 رتبه ملی قرار گرفته است. ( مشاهده منبع و اطلاعات بیشتر)
این متن خلاصه ای از گزارش ارائه شده از سامانه "نما" از ایرانداک است. جهت مشاهده و مطالعه بیشتر به فایل پیوست شده مراجعه نمایید.
گردآورنده مطلب: شیرین عباسی کارشناس کتابخانه دانشکده داروسازی
کامنت